Puhutko asiakkaidesi kanssa samaa kieltä?

Liikuntakeskukset ja kuntosalit ovat tienhaarassa. Edessä on tasan kaksi vaihtoehtoa: toimia samalla tavalla kuin ennenkin tai hypätä aina pelottavaan muutokseen. Pelottava hyppy saattaa joskus olla se turvallisempi vaihtoehto.

Tuntuu olevan trendikästä kiistellä siitä elämmekö maailmassa, jonka muutostahti on ainakin ihmiskunnan ajan kovin. Mielipiteitä on yhtä monta kuin niiden esittäjiäkin. Yhdestä asiasta kaikki tosin ovat samaa mieltä - elämme hurjan muutoksen aikaa.

Useimmat toimialat ovat jo vauhdilla hyppäämässä muutoksen bandwagoniin ja kehittämässä tuotteita ja palveluja huomisen asiakkaalle. Liikunta-alakin kuuluu joiltain osin tähän porukkaan. Virtuaalijumpat, kylmäsalit, verkkokaupat - nykyajan ratkaisuja kaikki. Vai ovatko?

Bensa-asemilla on tankattu kylmäautomaateista iät ja ajat. Pankkiautomaateilta on saanut käteistä vierailematta itse konttorissa. Lennot Kanarialle on voinut varata ja maksaa Internetin ihmeellisessä maailmassa... Nämä ratkaisuthan ovat jo rippikouluikäisiä. Joillakin on jo kaksi lasta ja puoliksi maksettu asuntolaina.

Virtuaalijumpat on kiistatta askel tulevaan ja tekninen kehitys mahdollistaa niissä vielä paljon suurta, mutta muut "uudet" ratkaisut ovat jo auttamattoman vanhoja. Miksi?

75% sinun nettisivujen kävijöistäsi käyttää mobiililaitetta vierailuun sivuillasi.

90% kuntosalisi kävijöistä tuo mukanaan salille oman älypuhelimensa.

Miten liikunta-ala on reagoinut tuohon? Edistyksellisimmillä toimijoilla on oma app! Mitä sillä sovelluksella sitten tehdään? "Sieltä näkee uutiset ja jumppalukkarin." Huikeaa. Ihan kuin niitä ei näkisi kirjoittamalla (tai sanelemalla vaikkapa Sirille) älypuhelimen selaimen osoiteriville jotain vähän liikuntakeskuksesi markkinointinimen kaltaista ja rakas Googlemme löytää tien perille.

Kuntosaliasiakkaan käyttöliittymä palveluun on kivikautinen. Siksi.

Pelottavaa hyppyäkin pelottavampaa on jäädä entistä kovemman kilpailun jalkoihin.


Joni Meskanen

Kirjoittaja on toiminut liikunta-alalla vuodesta 2002 alkaen ja oppii joka päivä jotain uutta alasta. Hän toimii myös WiseGymin luovana johtajana.


Ruu ansiokkaasti havainnollistaa sohvan mukavuutta.

Lauantai kääntyy illan puolelle ja maailman mukavin sohva kutsuu. Katsottaisiinko sarjaa vaiko leffa? Mikä leffa katsotaan? Parasite voitti Oscarin, valitaan se.

Lue lisää

Mullistamme kuntosalikokemuksesi.