Asiakkaan tunnistaminen QR-koodilla kassasovelluksessa

Uudistettuun WiseGym-sovellukseen on lisätty QR-koodi, jolla asiakas voidaan tunnistaa kassan kautta. QR-koodin avulla tunnistetaan asiakkaalle järjestelmään asetettu rooli ja tarjotaan mahdollisuus asiakaskohtaisten alennusten hyödyntämiseen. Toiminto vaatii kassaan liitetyn QR-koodilukijan tai viivakoodinlukijan, jossa on tuki QR-koodeille.

QR-koodi löytyy uudistetun WiseGym-sovelluksen päänäkymästä. Koodin saa auki klikkaamalla ikonia.Yritykseltä toiminto vaatii kassaan liitetyn QR-koodilukijan tai viivakoodinlukijan, jossa on tuki QR-koodeille.


QR-koodin avulla parempi asiakastuntemus ja uudet mahdollisuudet myyntiin

Kun asiakas tunnistetaan kassalla QR-koodilla, saavutetaan monia etuja ja mahdollisuuksia:

  • Tiedät, mitä tuotteita asiakas on ostanut ja voit jatkossa tarjota hänelle samoja tuotteita tai niihin läheisesti liittyviä muita tuotteita.
    • Kun asiakas tunnistetaan kassalla oston yhteydessä QR-koodin avulla, ostetun tuotteen tagi lisätään asiakkaalle järjestelmään. Näin saadaan kerättyä dataa asiakkaan ostokäyttäytymisestä, ja sitä voidaan hyödyntää jatkossa esimerkiksi tarjouskampanjoissa uutiskirjeiden muodossa.
  • Voit tarjota asiakkaalle (roolikohtaisia) alennuksia.
    • Asiakkaan tunnistautuessa kassalla QR-koodilla, järjestelmä tunnistaa onko hänelle asetettuna tiettyä roolia ja roolille alennuksia. Esimerkiksi vain jäsenille voitaisiin tarjota 10 % alennus lisäravinteista ja tunnistaa tämä kassalla. Katso tarkempi ohje >>​​​​​​​
  • Väärinkäytösten ehkäiseminen: Asiakkaan QR-koodi vaihtuu päivittäin. Tällä pyritään ehkäisemään väärinkäytöksiä ja muiden henkilöiden alennusten käyttämistä.



Mahdolliset tulevat kehitykset


  • QR-koodi tuo mahdollisuuden siihen, että tulevaisuudessa voidaan ottaa kulunvalvontaan QR-koodilliset lukijat, joilla voi avata oven.
  • Asiakkaan oma digitaalinen kuntosalikortti, jota voidaan hyödyntää, jos ei ole kassaa käytössä, jolla asiakas voidaan tunnistaa.
  • Asiakkaan tunnistaminen nimen, roolin tai tagin perusteella (esim. "kanta-asiakas", "henkilökunta", "VIP", "Tapahtuma 1.1.2025") jäsenkorttia näyttämällä
  • Tuleva toimintojen automaatiokokonaisuus tuo mukanaan ison määrän käyttötarkoituksia tähän. Se mahdollistaa esim. kanta-asiakasjärjestelmän luonnin, jonka pohjaedellytys on kassatapahtumien tunnistaminen QR-koodi lukemalla.

QR-koodin hyödyntäminen

WiseGym-sovelluksen QR-koodin hyödyntäminen vaatii, että yrityksellänne on käytössä kassaan liitetty QR-koodilukija tai viivakoodinlukija, jossa on tuki QR-koodeille.

Parhaiten saatte tarkistettua, onko tämän hetkisessä viivakoodinlukijassanne tuki QR-koodeille hakemalla netistä kyseisen laitteen merkillä tai mallilla.

WiseNetworkin verkkokaupan valikoimasta löytyy QR-koodin lukijoita ja pääsette tarvittaessa tilaamaan sellaisen WiseShopista >> .