Ohje - Jäsenyys-tuotteen asetukset,
​​​​​​​jatkuva-tyyppinen jäsenyys

Jäsenyys-tyyppisessä tuotekortissa "jäsenyyden asetukset" -kohdan kentät muuttuvat sen mukaan, mikä jäsenyyden tyyppi on valittuna. Tässä ohjeessa käydään läpi jatkuva-tyyppisen jäsenyyden asetukset.

Jäsenyyden tyyppi: Jatkuva

Kun jäsenyyden tyyppi on "jatkuva", tarkoitetaan sillä toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta, joka laskutetaan valitulla toistuvuudella, kunnes sopimus asetetaan päättymään.​​​​​​​

Asiakas maksaa verkkokaupassa ensimmäisen toistuvuuskautensa ja lasku lähtee automaattisesti seuraavasta.


Maksutyyppi

Laskutus: Asiakkaalle lähtee jäsenyydestä normaalisti laskut asetetuin väliajoin esim. hänen sähköpostiinsa.

Toistuva korttiveloitus: asiakasta veloitetaan toistuvasti suoraan hänen pankki- tai luottokortiltaan. Jäsenyys on voimassa toistuvaa ja automaattisesti veloitettavaa maksua vastaan. Mikäli maksukortti on vanhentunut tai tilillä ei ole katetta, tällöin maksamatta jättäminen aiheuttaa sopimuksen automaattisen päättämisen siihen hetkeen.

Korttiveloituspalvelun tuottaa Visma Pay, jonka kanssa pitää tehdä erillinen maksunvälittäjäsopimus.


Käytä pinkoodia

Mikäli kulunvalvonnassanne on näppäimistölliset lukijat, laitetaan rasti kohtaan "käytä pinkoodia". Pinkoodi lähetetään asiakkaalle jäsenyyden oston yhteydessä.

Pinkoodi-viestin muokkaaminen >>


Laskutuksen toistuvuus

Valitaan laskun lähetyksen toistuvuus eli kuinka usein asiakasta halutaan laskuttaa jäsenyydestä. Laskutuksen toistuvuus voidaan määrittää päivä, viikko, kuukausi tai vuositasolla.


Mahdollisten kaupan päällisten määrittäminen

Mikäli asiakkaalle halutaan antaa jatkuva-tyyppiseen jäsenyyteen kaupanpäälliseksi ilmaista käyttöaikaa, määritellään tämä jompaan kumpaan seuraavista kentistä: "ilmaiset aloitusaika vaihtoehdot" tai "aloita laskutus päivämääränä". Näistä kentistä valitaan siis vain toinen, joka täytetään.


Ilmaiset aloitusaika vaihtoehdot

Ilmaisen ajanjakson määrällä voidaan antaa ensimmäiseen toistuvuuskauteen kaupan päällisiä (esim. 6 viikkoa 4 viikon hinnalla).


Aloita laskutus päivämääränä

Voidaan asettaa vaikkapa loppuvuoden treenit sisältymään ensimmäiseen maksuun verkkokaupassa, jolloin laskutus alkaa vasta 1.1.


Ostettavan määrän vaihtoehdot
(liittyy ja käytetään määräaikaisissa jäsenyyksissä)

Määräaikaisten jäsenyysten yhteydessä asetetaan, millaisen maksun asiakkaan halutaan maksavan verkkokaupassa tuotetta ostaessaan.


Lisää laskutuskausi tagi sopimuksen tuotteelle

Tarkoittaa, että laskussa tulee näkymään, mitä kautta lasku koskee.


Käytä tilauspäivää kiinteänä eräpäivänä

Asiakkaan maksu erääntyy aina samana kalenteripäivänä kuin ostopäivä (esim. asiakas ostaa 15. päivä, jolloin jatkossa eräpäivä on aina 15. päivä huolimatta kuukauden pituudesta).


Vaadi erillinen hyväksyntä ennen aktivointia
Vaadi erillinen hyväksyntä ennen aktivointia, mutta vain alaikäisiltä

Mikäli näihin kohtiin on asetetttu rasti, pitää sopimus vielä aktivoida oston jälkeen järjestelmän hallinnasta ja vasta tämän jälkeen asiakkaan kulkuoikeus on voimassa.