Tervehdys kollega!

Valoa tunnelin päässä! - kuntosalien asiakasvirrat kehittyvät tällä hetkellä oikeaan suuntaan vaikka sesonki ei monellakaan ollut vielä odotettu.

Allekirjoittaneen neljään kuntosaliin vaihdettin noin 2vuotta sitten toiminnanohjausjärjestelmäksi WiseGym. Uusi järjestelmä on helpottanut toimintaa monella tavalla.

Heikkouksista vahvuuksia

Päätimme omissa kuntokeskuksissamme panostaa korona-aikana tunnistamiimme heikkouksiin - ja erityisesti siihen, että tehdään niistä vahvuuksia. Suurimpana panostuksena oli toiminnanohjausjärjestelmä, joka oli selkeästi meidän "akilleen kantapää": Koko toimintamme piti räätälöidä sen mukaan, mihin silloinen järjestelmämme taipuu. Mielestäni asian kuului olla toisinpäin ja järjestelmän tulisi taipua meidän toimintatapojemme mukaisesti.

Edellistä kuntokeskuksillamme käytössä ollutta järjestelmää olin käyttänyt jo yli 10 vuotta, mutta en edelleenkään osannut käyttää sitä. Vuosien saatossa olin kehittänyt aikamoisen "viha-rakkaussuhteen" kyseiseen järjestelmään, mutta kun parempaakaan ei ollut tarjolla...

"Liian hyvää ollakseen totta"

Lopulta sain reilu pari vuotta sitten kollegalta vahvan suosituksen uudesta WiseGym-järjestelmästä, jonka he olivat ottaneet juuri käyttöön. Heillä oli aikaisemmin ollut käytössä sama järjestelmä kuin meillä ja kokemukset uudesta toiminnanohjausjärjestelmästä oli todella lupaavat: Kotisivut, verkkokauppa, markkinoinnin työkalut, taloushallinto - kaikki saman järjestelmän kautta ja helposti itse käytettävässä muodossa. Lisäksi asiakkaat kulkevat salille omalla mobiilisovelluksella.

Ensimmäinen ajatukseni oli: "Aivan liian hyvää ollakseen totta...". Päätin ottaa yhteyttä WiseGymin Joni Meskaseen ja tiedustella asiaa häneltä lisää.

Erikoista oli, että ensimmäiseksi Joni oli kiinnostunut meidän yrityksemme toiminnasta sekä toimintatavoista. Vasta tämän jälkeen kerrottiin, mitä hyötyjä WiseGym-järjestelmä voisi tuoda meille, kuinka järjestelmä taipuu meidän toimintatapojemme ympärille sekä kuinka saadaan järjestelmästä meille tuottava niin rahallisesti kuin ajallisesti.

Seuraavaksi mieleen tuli se suurin kysymys, jota kaikki miettivät siinä vaiheessa, kun aletaan puhua järjestelmän vaihdosta: Millainen työmaa on käyttöönotto, kun siirretään asiakkaat vanhasta järjestelmästä uuteen - laskutustietoineen päivineen? Mitä tamä meiltä vaatii?

Joni sanoi, että WiseGymillä asiat halutaan tehdä parhaalla mahdollisella tavalla. He sitoutuvat asiakkaan järjestelmän käyttöönottoprosessiin sekä toiminnan kehittämiseen, mutta totesi käyttöönottoprosessin vaativan sitoutumista tietenkin myös asiakkaalta. Asiakkaan tehtävänä on mm. pysähtyä miettimään, mitä he haluavat toiminnassaan kehittää ja miksi. WiseGym-järjestelmä ja sen takana oleva tiimi auttavat kaikessa mahdollisessa, mutta myös asiakkaalla on prosessissa omat selkeät vastuualueensa.
"Aivan liian hyvää ollakseen totta", oli jälleen päällimmäinen ajatukseni. Tieto siitä, että meitä ei jätettäisi yksin oman onnemme nojaan käyttöönottoprosessin aikana eikä sen jälkeen, herätti luottamusta.

Jos mitään ei muuteta, mikään ei muutu...

Jos mitään ei muuteta, mikään ei muutu -sanonta pitää paikkansa. Meillä päätettiin ottaa "härkää sarvista" ja alkaa hommiin. Saimme WiseGym-järjestelmän käyttämisestä useita erittäin hyviä koulutuksia. Näin opimme ottamaan kaiken irti järjestelmästä. Lisäksi ilmaisia koulutuksia järjestetään edelleenkin esimerkiksi silloin, kun järjestelmään on tullut uusia ominaisuuksia, joita haluamme ottaa käyttöön. On myös WiseGymin etu, että asiakkaat osaavat käyttää järjestelmää mahdollisimman tehokkaasti. Näin rasitetaan mahdollisimman vähän yrityksen tukipalveluita yksinkertaisten peruskysymysten osalta.

Meidän järjestelmän vaihtomme sujui hyvin ja tekisin sen heti uudestaan, vaikkakin se työllisti allekirjoittanutta. Tuntipalkoille päästiin nopeasti, kun saatiin järjestelmä käyttöön.

Nyt on kulunut noin kaksi vuotta siitä, kun otimme WiseGymin käyttöömme omissa keskuksissamme. Olen kehunut WiseGym-järjestelmää samalla tavalla tutuilleni kuin sitä kehuttiin minulle reilu kaksi vuotta sitten. Sen verran moni tuttu on ottanut järjestelmän käyttöön suositusteni myötä, että lopulta päädyin itse WiseGymille töihin. WiseGymillä vastaan kuntosaliliiketoimintaan suunnatusta toiminnanohjausjärjestelmästä ja sen esittelemisestä kollegoille "yrittäjänä - yrittäjälle".

Ota yhteyttä - katsotaan, miten voimme auttaa teitä

Olisiko sinulla hetki aikaa jutella, mitä etuja WiseGym voisi tuoda teidän yrityksellenne?
Mielelläni kuulisin teistä sekä toimintatavoistanne, ja kertoisin mitä hyötyä te voisitte saada WiseGymistä teidän toimintaanne.

Terveisin,
​​​​​​​Kuntosaliyrittäjä
Ville Ahvenainen
044 982 6786
ville.ahvenainen@wisenetwork.fi


Ville Ahvenainen liittyy WiseNetworkin tiimiin.

Ville Ahvenainen vahvistaa WiseNetworkin tiimiä

WiseNetwork on saanut raudanlujan vahvistuksen tiimiinsä, kun pitkän kokemuksen kuntosalialalta omaava Ville Ahvenainen aloittaa WiseGymillä asiantuntijan roolissa.

Lue lisää

Mullistamme kuntosalikokemuksesi.